Roland UA-1610 STUDIO CAPTURE USB 2.0 Audio-Interface

Roland UA-1610 STUDIO CAPTURE USB 2.0 Audio-Interface
 • Model: UA-1610
 • Beschikbaarheid: Snel leverbaar

Dit artikel kopen?

Bel Mark, of kom eens langs in onze winkel

Contacteer ons

Topkwaliteit voor hedendaagse audioproducties

Met professionele specificaties, talrijke in- en uitgangen en een handige behuizing vormt de STUDIO-CAPTURE een krachtige oplossing voor muzikanten, componisten en geluidstechnici. De audiokwaliteit is net zo goed als die van veruit duurdere audio-interfaces, die je uitsluitend in studio’s aantreft. Hoewel deze interface eveneens in een studiorack kan worden ingebouwd, is hij nog steeds voldoende compact om ook op locatie te worden gebruikt. Dankzij de 16 audio-ingangen (12 met microfoonvoorversterkers) en flexibele monitor-mixmogelijkheden heb je aan dit apparaat voldoende om een complete band op te nemen. Natuurlijk kun je er ook uitsluitend elektronische instrumenten (synthesizers e.d.) op aansluiten. En als je ooit een monsterproject moet opnemen, kun je twee STUDIO-CAPTUREs simultaan gebruiken en dus over 32 ingangen (24 microfooningangen) beschikken.

12 superieure microfoonvoorversterkers

De 12 microfoonvoorversterkers (VS PREAMPS) van de STUDIO-CAPTURE zijn vervaardigd van hoogwaardige onderdelen, ruisen nagenoeg niet, hebben een enorme reserve, klinken heerlijk transparant en worden digitaal gestuurd. De voorversterkers zijn verbonden met 12 XLR/TRS-comboingangen waarvan er zich 4 op het frontpaneel bevinden. Elk kanaal heeft een apart schakelbare fantoomvoeding, een laag-af filter, een faseomkering en een digitale compressor, die softwarematig kunnen worden ingesteld.

Flexibele in- en uitgangen

De STUDIO-CAPTURE beschikt over 16 ingangs- en 10 uitgangskanalen. 12 ingangen zijn als comboconnectors uitgevoerd (XLR-microfooningangen of symmetrische/asymmetrische 1/4”-lijningangen), de ingangen 13~16 daarentegen zijn voorzien van TRS-connectors op het achterpaneel. Op de ingangen 1 en 2 kunnen bovendien elektrische gitaren of bassen worden aangesloten. En indien nodig kun je de digitale ingang naar het ingangspaar 15/16 routen. Acht uitgangen zijn als TRS-connectors uitgevoerd. Daarnaast zijn er nog twee XLR-uitgangen, die de stereomix eveneens weergeven. Uitgang 9/10 wordt naar de digitale coax-uitgang uitgestuurd. De STUDIO-CAPTURE biedt zelfs een MIDI-ingang en -uitgang, die dankzij de FPT-processing snel en betrouwbaar hun werk verrichten.

VS STREAMING-technologie

De VS STREAMING-technologie van de STUDIO-CAPTURE waarborgt een stabiele en betrouwbare datastroom, zodat je zonder blikken of blozen voor het 24-bit/192kHz-formaat kunt kiezen – dit alles met de laagste latency van alle USB-interfaces op de markt. Dankzij ASIO 2.0/WDM (Windows) en Core Audio (Mac) worden alle populaire DAWs voor PC en Mac ondersteund. Een bijkomend voordeel van de VS STREAMING is dat je twee STUDIO-CAPTURE eenheden zonder stabiliteits- of kwaliteitsproblemen op dezelfde USB-bus kunt aansluiten.

AUTO-SENS: perfecte niveaus door gewoon op een knop te drukken

Alle apparaten van de CAPTURE-familie zijn met de innovatieve “Auto-Sens”-functie uitgerust, die automatisch het optimale niveau van alle ingangen instelt. Druk gewoon de betreffende knop op het frontpaneel in, vraag aan alle muzikanten iets te spelen – en de STUDIO-CAPTURE kalibreert zijn ingangsniveaus. De “Auto-Sens”-functie is niet alleen handig voor profs en beginners, maar vormt ook de veiligste manier om in stress-situaties oversturing of veel te lage niveaus te voorkomen.

Flexibele monitoring- en meterfuncties

Heldere en snel reagerende LED-meters houden je op de hoogte van de in- en uitgangsniveaus evenals het niveau van de MONITOR OUT-connectors. Via de knoppen van de ingangskanalen en bijkomende bedieningsorganen kun je bovendien pijlsnel in het display navigeren. De MONITOR OUT-sectie is voorzien van een aparte LEVEL-regelaar voor het afluisteringsvolume in de regiekamer – en met de DIRECT MONITOR-regelaar kun je het ingangskanaal kiezen dat je apart wilt beluisteren. De aanwezigheid van twee hoofdtelefoonaansluitingen (met aparte volumeregelaars) is eveneens handig voor sessies met één muzikant en een geluidstechnicus – je hebt dus geen externe hoofdtelefoonversterker nodig.

Monitormixes met effecten

Naast de interfacefuncties biedt de STUDIO-CAPTURE 4 gescheiden “Direct Mixers” voor softwaregestuurde monitormixen zonder enige latency. Elk van die mixen kan naar eender welke analoge uitgang worden gerout en gebruik maken van de DSP-processor – ideaal voor aparte monitormixes voor hoofdtelefoons, de afluistering en/of andere opnameapparaten. De mixconfiguraties kun je opslaan om ze op een later tijdstip opnieuw te laden en sneller “in business” te zijn. Met de hoogwaardige reverbprocessor zorg je voor wat meer volume van de zangstem of een instrumentale partij, wat meestal leidt tot een veruit betere vertolking van de persoon in kwestie.
 

Eigenschappen

16x10-interface met 12 hoogwaardige microfooningangen

Met de nieuwe STUDIO-CAPTURE legt Roland de lat voor computergebaseerde audioproducties opnieuw een gevoelig stuk hoger. De nieuwe aanwinst van de CAPTURE-familie is voorzien van 12 hoogwaardige microfooningangen – een primeur voor compacte USB-gebaseerde audio-interfaces. Met in het totaal 16 audio-ingangen, 10 audio-uitgangen en MIDI-aansluitingen beschik je in je studio over alles wat je voor professionele producties nodig hebt, terwijl het apparaat toch in een reistas past. Over de audiokwaliteit kunnen we kort zijn: 24 bit, 192kHz. Laten we het dus over de uitgebreide meterfuncties op het frontpaneel, de XLR-uitgangen met aparte volumeregelaar, de twee hoofdtelefoonuitgangen en de rotsvaste drivers met VS STREAMING-technologie hebben. En hebben we al verteld dat de STUDIO-CAPTURE zich in een stevige behuizing bevindt en dus ook “on the road” kan worden gebruikt? Hij is hoe dan ook de krachtigste USB audio-interface die je momenteel op de markt vindt.

 • Hoogwaardige USB 2.0 audio-interface voor studio- en mobiele producties.
 • 16 audio-ingangen en 10 audio-uitgangen, 12 superieure microfoonvoorversterkers (VS PREAMP).
 • VS STREAMING voor een stabiele dataoverdracht naar Windows en Mac.
 • “Auto-Sens”-functie voor de automatische instelling van het ingangsniveau van alle voorversterkers.
 • Aparte in-/uitgangsmeters en knoppen voor de keuze van de ingangskanalen.
 • 4 softwaregestuurde “Direct Mixers” voor aparte monitormixes.
 • XLR-uitgangen naar de monitors, “Direct Monitor”- en hoofdtelefoonuitgangen met aparte niveauregelaars op het frontpaneel.
 • Digitale in- en uitgang (coax), MIDI-ingang en -uitgang met FPT.
 • Combinatiemogelijkheid van twee STUDIO-CAPTURE eenheden tot een grote installatie via één driver.
 • Geleverd met 2U-rackadapters.