Herstellingen Muziekinstrumenten

Wij beschikken over 2 service en reparatieafdelingen.

 - Electronische apparatuur en keyboards worden hersteld en gechecked in Rick's Repair Shop.

 - Instrumenten voor herstelling, upgrade of fine tuning zijn in goede handen bij de luthiers waar we reeds langs mee samenwerken

Om een vlotte administratie te verzekeren kunt u het herstelformulier downloaden. Mogen wij u verzoeken dit ingevuld mee te brengen ( merk en type, uw naam, adres, gsm-nummer en/of email adres).


Hersteldienst Muziekinstrumenten

Naast verkoop van instrumenten, audio/PA en toebehoren, onderhouden wij de instrumenten en apparatuur van onze klanten, en herstellen we die wanneer het ooit een keer fout gaat.

Onze  Repair Shop is inmiddels wijd en zijd gekend. De nadruk ligt op betaalbare service binnen het kader van een kwaliteitsvolle oplossing.

Behalve met professionele instrumentenbouwers en -herstellers werken we ook samen met technische specialisten voor wat betreft alle elektronische apparatuur zoals keyboards, versterkers, mixers, effecten, enz.  Ook Rick van Rick's Repairhop is nog steeds een vaste waarde met jarenlange expertise binnen dit gebeuren.

Hebt u een instrument dat besnaard moet worden, of wenst u een volledige set-up ?  Ook daarvoor staan wij steeds tot uw beschikking.


  • Gitaren en andere snaarinstrumenten worden onderhouden of hersteld in huis en door externe topspecialisten.
  • Ook elektronische problemen lossen we op.
  • U brengt uw spulletjes gewoon naar ons en wij doen de rest.
  • Wij geven garantie op herstelling

Bij Strings & Things staat een persoonlijke klantenservice nog steeds centraal.


Wat we doen


In onze Repair Shop onderhouden en repareren wij al vele jaren de gitaren, banjo's, mandolines, ukuleles, versterkers, effectpedalen, bekabeling, microfoons, speakers, mengpanelen, keyboards,... van zowat iedereen die muziek maakt. Professioneel of amateur, iedereen kan bij ons terecht.

Wij onderhouden zowel nieuwe instrumenten als unieke vintage pronkstukken.
Bijna dagelijks maken wij zolder- en keldervondsten terug speelklaar zodat uw (klein)kinderen kunnen leren spelen op uw geliefde instrument.

Wij besnaren uw instrumenten samen met een volledige set-up zodat ze weer spelen en klinken als de beste.

Wij stellen uw instrument af zodat het weer de juiste intonatie heeft en een correcte actie (afstand van snaren tot de frets).  Zonder een goede afstelling spelen gitaren vaak moeilijk, en klinken ze zelfs vals.

Bij gitaren en andere snaarinstrumenten herstellen wij zowel gebarsten bovenbladen en gebroken headstocks als krakende potmeters en defecte schakelaars.  Verder kunt u uiteraard bij ons terecht voor een neck-reset, nieuwe frets, een nieuwe topkam of nieuwe stemmechanieken, zowel voor bijvoorbeeld een recente Richwood als voor een vintage 1964 Martin.

Naast herstellingen voeren wij ook upgrades en modificaties uit.  Zelfs wanneer je de onderdelen al hebt gekocht maar het project je een beetje afschrikt mag je alles binnenbrengen en doen wij het werk.

Op een persoonlijke service kun je bij ons altijd rekenenGebarsten bovenblad


Een gebarsten bovenblad komt meestal voor door uitdroging van het hout.  Een veel voorkomend probleem dat zeker kan worden hersteld.  Zet je gitaar nooit in de zon of naast de verwarming.Gebroken headstock


De gitaar valt achterover en...krak, de headstock begeeft het. Dit komt door de schok en de trekkracht van de snaren en is voor ons een bijna dagelijkse reparatie. Om dit te voorkomen, zet je gitaar in een stevige stand !Beschadigde hals


Een beschadigde hals wegens transportschade. Ook deze hals kan nog worden hersteld. Dit is echter geen kleine reparatie dus zorg dat je instrument goed verpakt is tijdens transport.


Hoe het werkt

Breng uw instrumenten en/of apparatuur naar Strings and Things, Bresstraat 12 in Antwerpen.


Om een vlotte administratie te verzekeren kunt u hier het herstelformulier downloaden. Mogen wij u verzoeken dit ingevuld mee te brengen ( merk en type, uw naam, adres, gsm-nummer en/of email adres).


Bij afgifte in de winkel overlopen wij samen met u de problemen die u heeft vastgesteld.  Onze specialist in de winkel kan zo een duidelijke omschrijving van het probleem opstellen voor de technieker. 


U krijgt van ons een ontvangstbewijsje en wij houden u op de hoogte van de vorderingen.  Botsen wij plots op onverwachte problemen, dan brengen we u direct op de hoogte. Zodoende komt u nooit voor financiële verassingen te staan.


Bij technische herstellingen is het mogelijk een diagnose te laten uitvoeren, maar voor kleine problemen is dat vaak 70% van de herstelling. Versleten frets zijn direct duidelijk, maar een bromgeluidje in een mengpaneel is dat niet ! Houd er dus rekening mee dat ook wij afhankelijk zijn van de technische feedback van de technieker voor wat de definitieve diagnose betreft.


Ook wij evolueren continu en momenteel testen wij een  opvolgingssysteem voor onze herstellingen.
Binnenkort nemen we dat in gebruik zodat u nog beter het herstel-traject kunt opvolgen.


U bent altijd welkom voor vrijblijvend advies.