Roland RD-800 Stage Piano

Roland RD-800 Stage Piano
 • Model: RD-800
 • Beschikbaarheid: Snel leverbaar

Dit artikel kopen?

Bel Mark, of kom eens langs in onze winkel

Contacteer ons

BERICHT AAN ALLE RD-800-GEBRUIKERS!

Zorg ervoor dat u de stroomkabel van uw RD-800 correct inplugt, ENKEL EN ALLEEN in de stroomaansluiting aan het uiteinde van het toestel.
Roland heeft bij de RD-800 Digitale Piano een situatie vastgesteld die zou kunnen leiden tot schade aan het toestel en een mogelijk veiligheidsrisico inhoudt wanneer de stroomkabel onjuist wordt gebruikt.

Op het achterpaneel bestaat de mogelijkheid dat een gebruiker per vergissing de stroomkabel op een van de XLR-connectoren zou kunnen aansluiten. Dit zou de interne circuits kunnen beschadigen en houdt mogelijk ook een veiligheidsrisico in, zoals het risico op elektrische schokken indien de gebruiker zowel een aarding als een metalen onderdeel van de RD-800 aanraakt (of gelijk welk ander aangesloten metalen onderdeel, zoals kabels of een microfoon aangesloten op een mengtafel, enz.).

Wij kunnen u verzekeren dat we nog geen enkele melding hebben gehad dat er gebruikers elektrische schokken of andere verwondingen hebben opgelopen. Bij normaal gebruik, als het toestel correct is aangesloten, is er ook geen enkel risico op elektrische schokken.
Wij werken momenteel aan een oplossing en hopen u spoedig een update te kunnen geven.

Omdat wij er rekening mee houden dat er misschien iemand anders dan de gebruiker uw RD-800 zou kunnen aansluiten, stellen wij in tussentijd voor om uw RD-800 tijdelijk niet meer te gebruiken totdat wij u onze specifieke oplossing kunnen meedelen, die u zal helpen zulk een foutieve aansluiting te voorkomen.

Indien u vragen hebt, aarzel dan niet om Roland Central Europe te contacteren op (32) 14 57 58 11 of per e-mail op ProductMI@rolandce.com.

Als u dat nog niet hebt gedaan, gelieve dan uw Roland RD-800 te registreren op het onderstaande adres. Deze registratie laat ons toe om de best mogelijke communicatie met u te verzekeren. Gelieve te registreren op http://www.rolandce.com/register. Wij respecteren uiteraard uw privacy en verzekeren u dat uw contactgegevens niet door Roland zullen worden gebruikt voor andere doeleinden dan communicatie over dit product, zonder uw voorafgaande toestemming.

De ultieme Stage Piano, specifiek gebouwd voor live-shows

De RD-800 werd vanaf nul ontwikkeld en garandeert een snelle, moeiteloze bediening op het podium. De Live Sets-functie maakt het mogelijk om je voorbereide set-ups weg te schrijven - zoals opeengestapelde klanken (layers), keyboard splitpunten, effecten - én om die met één druk op de knop tijdens het performen opnieuw op te roepen. Tijdens dergelijke situaties is het een hele geruststelling dat alle parameters bliksemsnel toegankelijk zijn. Het frontpaneel beschikt over een logische indeling met specifieke bedieningsknoppen. Het is doodeenvoudig om essentiële taken uit te voeren, zoals het selecteren en stapelen van klanken, instellen van splitpunten, aanpassen van effecten en meer. Het kleuren lcd-scherm zorgt voor een overzichtelijke grafische interface waarmee verschillende parameters aangepast kunnen worden, ongeacht de hoeveelheid licht. Alle knoppen op het frontpaneel beschikken ook over led-indicators, die zelfs de bediening op een pikdonker podium mogelijk maken.

Authentieke vleugelpianoklanken, ontworpen voor op podium

De RD-800 beschikt over een grote selectie vleugelpianoklanken die bij eender welk muziekgenre passen, en dat zowel tijdens soloshows als optredens met een band. Er zijn 5 akoestische pianotypes en 34 varianten om uit te kiezen, inclusief de aller nieuwste Concert Grand-klank uit het V-Piano Grand-vlaggenschip van Roland. De klank snijdt moeiteloos doorheen alle andere instrumenten tijdens drukke live-sets. Er is eveneens een nieuwe upright piano voorzien, die over de unieke karakteristieken - zoals het sneller uitsterven van de noten en de 'dichtere' klank - van een traditionele buffetpiano beschikt. De RD-800 maakt gebruik van de befaamde SuperNATURAL-klankgenerator van Roland en garandeert  een uiterst authentieke akoestische piano-ervaring, met veranderende klankkleuren die naadloos in mekaar overlopen, het natuurlijk uitsterven van de noten en realistisch reagerende toetsen.

Wijzig pianoklanken zodat ze perfect klinken in de zaal of beantwoorden aan jouw voorkeuren

Met de RD-800 beschik je over een ongelooflijke hoeveelheid controle. Het is mogelijk om eender welke pianoklank naar jouw voorkeuren en wensen aan te passen. Met de ingebouwde Piano Designer kun je vertrouwde pianogeoriënteerde parameters aanpassen zoals snaarresonantie, key off-resonantie, het hamergeluid en vele andere. Met Individual Note Voicing kan je zelfs voor elke afzonderlijke noot van het 88-toetsen tellende klavier de toonhoogte, het volume en het tonale karakter aanpassen. Naast het personaliseren van de klank is deze functie ook nuttig om de algemene pianoklank aan te passen aan de grootte en het type van de zaal waar je in speelt. En, bij elke SuperNATURAL Piano-klank kun je met de Tone Color-knop heel eenvoudig de breedte van de klank regelen, zodat je moeiteloos van mono naar stereo of omgekeerd kunt switchen. Alle persoonlijke instellingen kan je als Live Sets bewaren en nadien in een handomdraai opnieuw oproepen.

Vintage elektrische pianoklanken worden perfect gesimuleerd

Naast akoestische piano's heeft de RD-800 eveneens een uitgebreid gamma elektrische SuperNATURAL-pianoklanken aan boord, met klassieke instrumenten uit de '60s, ‘70s en ‘80s. Je kunt daarbij kiezen tussen 5 types en 56 variaties alsook de klank aanpassen met mechanische toetsengeluiden, key off-resonantie, damper noise en veel meer. Met de Tone Color-knop evolueer je moeiteloos tussen twee verschillende elektrische pianomodellen of klanken om zo compleet nieuwe sounds te creëren. Allerlei effecten om je elektrische pianoklanken mee uit te breiden, vormen de spreekwoordelijke kers op de taart. Zo heb je onder meer toegang tot een aantal tremolovariaties, een authentieke phaser een amp-simulator (met verschillende luidsprekertypes) om het accurate vintage-karakter van de klanken weer te geven.

Laat je verbeelding de vrije loop met het op het ongeëvenaarde klavier

Als je op zoek bent naar de beste Stage Piano van dit moment, dan beantwoordt de RD-800 gegarandeerd aan je eisen. Het baanbrekende PHA-4 Concert-klavier met Escapement en Ebony/Ivory Feel beschikt over de laatste nieuwe aanraakdetectie, waardoor je het uitgebreide klankpotentieel van de akoestische en elektrische SuperNATURAL Piano-klanken optimaal kunt benutten. Met een uiterst gevoelige aanraakdetectie en bliksemsnelle respons vertaalt de PHA-4 heel nauwkeurig je pianospel naar klank, inclusief subtiele klank- en toonverschillen afhankelijk van je speelstijl en dynamiek. Daarnaast zijn de toetsen afgewerkt met speciale vochtabsorberende materialen, die de natuurlijke texturen en aanraaksensatie van echte ivoren en ebbenhouten toetsen van een imposante vleugelpiano evenaren.

Extra klanken garanderen maximale variatie op podium

De RD-800 heeft veel meer dan alleen pianoklanken in petto. Het instrument bevat een enorme hoeveelheid bijkomende sounds om je liveshows mee uit te breiden. Met 1100 klanken aan boord, ben je zeker dat je voor elke livesituatie wel een gepaste klank ter beschikking hebt. Zo heb je onder meer toegang tot 10 verschillende Virtual Tone Wheel-orgels, een SuperNATURAL-klavecimbel, een uitgebreide selectie vintage-keyboards én hedendaagse synthesizergeluiden. De RD-800 beschikt tevens over krachtige MIDI-keyboard-functies om op het podium, in de studio of repetitieruimte externe klankbronnen aan te sturen.   

Effecten van studiokwaliteit en realtime-controleknoppen

De RD-800 bevat tevens een grote selectie effecten die gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Elk effect beschikt over zijn eigen controleknoppen om de klanken tijdens het spelen mee uit te breiden. Effecten als reverb en delay geven je sounds meer ruimtelijkheid. De Modulation FX-sectie beschikt over 56 verschillende effecttypes. De Tremolo en Amp Simulator-sectie bevat een aantal tremolo en versterkertypes voor elektrische piano's, een rotary-effect voor authentieke orgelklanken en meer. Er is zelfs een afzonderlijke vijf bands toonregelaar (EQ) voorzien alsook vier controleknoppen die je zelf kunt toewijzen aan een resem parameters. Tot slot maakt de krachtige Tone Color-knop het mogelijk om met één handige knop verschillende klankaspecten ingrijpend te veranderen. Zo kun je onder meer het stereobeeld verbreden of vernauwen, tussen twee klanken morphen of de helderheid aanpassen om het instrument duidelijker hoorbaar te maken bij drukke podiummixen.

Eigenschappen

De evolutie van een klassieker

Al meer dan 25 jaar musiceren de allergrootste artiesten ter wereld met de alom gerespecteerde RD-Stage Piano-serie van Roland. De RD-800 behoort tot de nieuwste generatie, heeft een strak en modern uiterlijk en introduceert een betere klank, aangenamere feel en grotere veelzijdigheid. Het aantal pianoklanken van topniveau is uitgebreider en sterker dan ooit. Het 88 noten tellende klavier beschikt over de laatste hammer action-technologie en garandeert een sublieme gewogen touch. Er is eveneens een uitgebreide selectie authentieke vintage elektrische piano's voorzien, plus orgels, synths en vele andere professionele klanken die je live-performances naar een hoger niveau tillen. De bediening op het podium verloopt vlekkeloos met de ultra-intuïtieve interface, die gebruikmaakt van een kleurenscherm, een uitgebreid scala aan speciale knoppen én met de nieuwe Tone Color-functie die ingrijpende klankmanipulaties mogelijk maakt met één enkele knop. De RD-800 presenteert de beste pianofuncties van Roland en staat garant voor topprestaties en een maximale veelzijdigheid op het podium. En dat allemaal met één indrukwekkend instrument.

 • Professionele Stage Piano met de befaamde SuperNATURAL Piano-klankgenerator en vele andere topgeluiden en functies van Roland
 • Kies uit een brede selectie akoestische pianoklanken, speciaal aangepast voor livegebruik; inclusief de nieuwe Concert Grand die afgeleid werd van de V-Piano Grand, buffetpiano's en meer
 • Nieuwe, verbeterde SuperNATURAL-elektrische piano's en -clavs met een authentieke vintage-klank en -feel
 • Meer dan 1100 klanken voorzien variatie op het podium, inclusief Virtual Tone Wheel-orgels, vintage keys, moderne synthesizers en nog veel meer
 • Rolands baanbrekende PHA-4 Concert Keyboard met Escapement en Ebony/Ivory Feel, uitgerust met de nieuwste aanraakdetectie
 • Intuïtieve interface, ontworpen voor een eenvoudige bediening tijdens optredens, met snelle toegang tot essentiële functies zoals het stapelen van klanken, het instellen van het splitpunt op het klavier en meer
 • Manipuleer snel klanken op het podium via speciale knoppen zoals Live Set-selectie, volumeniveaus per part, Modulation FX, Tremolo, Amp Simulator en meer
 • De Tone Color-knop maakt het mogelijk om complexe klankmanipulaties met één knop in realtime uit te voeren
 • Kleuren lcd-scherm en knoppen met led-indicators zorgen voor een goede zichtbaarheid op donkere podia
 • WAV-opname/afspeelmogelijkheden en backup-mogelijkheden van het gebruikersgeheugen via USB-geheugendragers
 • Master MIDI keyboard controller-functies; vier connectoren voor externe pedalen (Damper, FC1, FC2 en EXT)
 • 1/4-inch en gebalanceerde XLR-stereo-uitgangen; handige 1/8-inch stereo-ingang voor het aansluiten van een draagbare muziekspeler of een ander apparaat
 • Cool en duurzaam ontwerp met een minimum aan gewicht maakt het instrument makkelijk te transporteren

Specificaties

Klavier sectie

 • 88 toetsen (PHA-4 Concert klavier: met echappement en ebbenhout/ivoor gevoel)

Geluidsgenerator sectie

 • Maximale polyfonie: 128 stemmen
 • Parts: 16 parts (4 parts worden in de Live Set gebruikt)
 • Geluidsgenerator:
  - SuperNATURAL Piano
  - SuperNATURAL (E.Piano, Clav)
  - Virtueel toonwielorgel
  - PCM geluidsgenerator
 • Tones: 1.113 klanken
 • Live Sets: 200
 • Piano Designer (aan te passen in individuele noten, alleen voor SuperNATURAL Piano):
  - Tone Color: 0–127
  - Nuance: TYPE1–TYPE3
  - Damper Noise: 0–127
  - Duplex Scale: 0–127
  - String Resonance: 0–127
  - Key Off Resonance: 0–127
  - Hammer Noise: -2–+2
  - Character: -5–+5
  - Sound Lift: 0–127
 • Individual note voicing (aan te passen in individuele noten):
  - Stemming: -50.0-+50.0 cent
  - Niveau: -50-0
  - Karakter: -5-+5
 • Effecten:
  - Modulation FX: 4 systemen, 56 types
  - Tremolo/Amp Simulator: 4 systemen, 5 types
  - Reverb: 6 types
  - Delay: 5 types
  - Natuurlijke resonantie (alleen voor SuperNATURAL Piano)
  - 3-bands Compressor
  - 5-Bands digitale Equalizer

Audiospeler

 • Bestandsformaat: Geluidsbestanden (WAV-formaat, 44.1 kHz, 16-bit lineair)

Recorder

 • Bestandsformaat: Geluidsbestanden (WAV-formaat, 44.1 kHz, 16-bit lineair)

Overig

 • Ritmepatroon: 200 patronen
 • Controllers:
  - LAYER LEVEL schuifregelaar x 4
  - EQUALIZER/DELAY/ASSIGNABLE knoppen x 4 (met verlichting)
  - REVERB knop (met verlichting)
  - TONE COLOR knop (met verlichting)
  - MODULATION FX DEPTH knop (met verlichting)
  - MODULATION FX RATE knop (met verlichting)
  - TREMOLO DEPTH knop (met verlichting)
  - TREMOLO RATE knop (met verlichting)
  - AMP SIMULATOR DRIVE knop (met verlichting)
  - Pitch Bend/Modulatie hendel
  - S1/S2 knoppen (toewijsbaar)
 • Beeldschermthema: 3 thema’s
 • Beeldscherm: Grafisch kleuren LCD 320 x 240 pixels.
 • Aansluitingen:
  - OUTPUT (L/MONO, R) Jacks: 1/4-inch Jack
  - OUTPUT (L, R) Jacks: XLR type
  - INPUT Jack: Stereo mini Jack
  - PEDAL (DAMPER, FC1, FC2, EXT) Jacks: TRS Jack
  - MIDI (IN, OUT1, THRU/OUT2) aansluitingen
  - USB (COMPUTER) poort: USB type B
  - USB (MEMORY/WLAN ADAPTOR) port: USB type A
  - PHONES Jack: Stereo 1/4 inch Jack
  - AC In Jack
 • Stroomverbruik: 12 W
 • Afmetingen: 1.400 (B) x 366 (D) x 138 (H) mm
 • Gewicht: 21 Kg
  * Daadwerkelijk gewicht kan licht verschillen van dat wat wordt aangegeven, in verband met het feit dat er houten onderdelen bij betrokken zijn.
 • Accessoires:
  - Gebruikershandleiding
  - Netsnoer
  - Demperpedaal (in staat tot voortdurende detectie)
  - Snoerklem
 • Opties:
  - Klavier standaard: KS-G8, KS-G8B
  - Piano pedaal: RPU-3
  - Demperpedaal: DP-10
  - Pedaalschakelaar: DP-2
  - Expressiepedaal: EV-5, EV-7
  - USB-stick*
  - Draadloze USB adapter *
  * Gebruik een USB-stick en draadloze USB-adapter die door Roland worden verkocht. We kunnen een juiste werking niet garanderen als andere producten worden gebruikt.

* In het belang van productverbetering kunnen de specificaties en/of uiterlijk van dit apparaat zonder voorafgaande mededeling veranderen.