Roland FA-06 Music Workstation

Roland FA-06 Music Workstation
 • Model: FA-06
 • Beschikbaarheid: Snel leverbaar

Dit artikel kopen?

Bel Mark, of kom eens langs in onze winkel

Contacteer ons

No Work, All Play

Voor keyboardspelers is een Music Workstation onmisbaar, en dat zowel live, tijdens het componeren als bij studioproducties. Dergelijke toestellen zijn vaak ingewikkeld en moeilijk, vertragen het creatieve proces of zitten de stroom van nieuwe muzikale ideeën in de weg. Bij de ontwikkeling van de FA-serie heeft Roland het Music Workstation volledig heruitgevonden. Muzikanten krijgen een inspirerend toestel dat extreem krachtig en veelzijdig is, maar tegelijk ook simpel en intuïtief blijft. Met zijn gestroomlijnde interface en gerichte, praktische functies die je creatieve flow maximaliseren, voorziet de FA-serie een nooit eerder geziene creatieve vrijheid. Voortaan is het mogelijk om je muzikale ideeën met een minimum aan inspanningen vast te leggen en vorm te geven.

Snelle workflow en intuïtieve realtime-controle

De snelheid van het instrument is al meteen merkbaar bij het aanschakelen. In tegenstelling tot de meeste andere workstations - die een minuut of meer nodig heben om op te starten - staat de FA-serie al na enkele seconden klaar voor jou. Het frontpaneel is logisch en overzichtelijk ingedeeld in verschillende secties. Het grote kleuren lcd-scherm geeft het toestel een prachtige uitstraling en presenteert afbeeldingen in hoge resolutie voor de klanken, de sequencerfuncties en verschillende instellingen. Grasduinen door de gigantische klankbibliotheek verloopt uiterst snel en eenvoudig dankzij de categorie-indelingen en de mogelijkheid tot het instellen en oproepen van favorieten. Speciale knoppen verlenen rechtstreeks toegang tot veel gebruikte functies als transpose, octave range en vele andere. Met zes knoppen en een krachtige maar eenvoudig te configureren matrix, krijg je rechtstreeks de controle over een breed scala van parameters, waardoor een maximale expressie tijdens live-optredens en studiosessies gegarandeerd wordt.    

Perform en neem op met een indrukwekkende selectie topklanken van Roland

De échte maatstaf voor een Music Workstation ligt bij de kwaliteit en diversiteit van de klanken. De FA-serie zit tot de nok gevuld met 2000 hoogwaardige klanken die rechtstreeks overgenomen werden van de INTEGRA-7: hét vlaggenschip onder de professionele klankmodules van Roland. In de FA-06/FA-08 zitten alle SuperNATURAL-synthesizer sounds van de INTEGRA-7, de PCM-klanken van de XV-5080 én een essentiële verzameling van ultra-expressieve SuperNATURAL-akoestische klanken als piano's, orgels, drums, bas, strijkers en meer. De klankbron in de FA-06/FA-08 is volledig compatibel met de grote, groeiende collectie van INTEGRA-7-synthklanken die gratis te downloaden zijn van de Axial Sound Library-website van Roland. Het is eveneens mogelijk de ingebouwde klanken van de FA-serie uit te breiden met verschillende Wave Sound Expansions.

Onmiddellijk bereikbare ingebouwde Performance Sampler

De sampler in de FA-serie werd gebaseerd op de megapopulaire SP-404SX en is voorzien van een leuke en snelle hands-on bediening en sampling/playback-mogelijkheden via handige SDHC-geheugenkaarten. Geluidsamples kunnen direct afgespeeld worden vanaf de 16 pads op het frontpaneel, waardoor je heel makkelijk loops, backing tracks, one shot samples, vocale zinnen en geluidseffecten aan je optredens kunt toevoegen. Dankzij het SDHC-flash-geheugen, staan je samples meteen klaar, zonder laadtijden. Vier pad -banken en een klembordfunctie  maken het mogelijk om in een oogwenk je samples te herschikken. Het is supereenvoudig om de ingebouwde klanken van het workstation of een externe klankbron te samplen via de microfoon-/gitaar- en lijningangen. Het is zelfs mogelijk WAV, AIFF en MP-samples af te spelen die je overgeheveld hebt van je computer. Uitgebreide editing-functies maken het mogelijk om de samples volgens smaak en persoonlijke voorkeur aan te passen, inclusief het bliksemsnel aanpassen van de weergavepositie en het volumeniveau. Naast het triggeren van samples kunnen de pads ook gebruikt worden voor tal van functies, zoals het tijdelijk uitschakelen (muten) van parts, het invoeren van cijfers en numerieke waarden in het display en meer.

Registreer ideeën en creëer nummers zonder onderbreking

De eenvoudige maar krachtige intuïtieve 16-sporen sequencer van de FA-serie is ontworpen om je inspiratie vast te leggen, terwijl die ontstaat. Een opname is altijd slechts één druk op de knop verwijderd, zodat je nooit een idee kwijtspeelt. In een flits kun je volledige arrangementen opboywen met het grote aantal ingebouwde klanken van het workstation. Met continu-opname  in loop-modus, ben je zelfs in staat om 16 sporen op te vullen zonder ook maar één seconde te stoppen met spelen! Naast het opnemen in realtime, is het ook mogelijk om arrangement stap per stap te programmeren. Daarbij behoudt je de volledig controle over de mix en is het mogelijk je song als een stereo geluidsbestand te saven op een SDHC-kaart.  Het is ook mogelijk om je sporen te exporteren als individuele WAV-geluidsbestanden en/of MIDI-data voor verdere ontwikkeling in je DAW. Daardoor is de FA-06/FA-08 ook een krachtig schetsboek dat de eerste vonken van een nieuwe song vastlegt  die de basis zullen vormen van een afgewerkte muziekproductie op de computer.

Verrijk je klanken met een uitgebreide selectie simultane effecten

Met zijn uitgebreide selectie professionele effecten voorziet de FA-serie tal van mogelijkheden voor het polijsten en perfectioneren van je klanken en sequencersporen. Onafhankelijke MFX-engines zijn voor alle 16 parts van een Studio Set beschikbaar, waardoor je ontzettend veel mogelijkheden tot het het aanpassen van klanken ter beschikking krijgt, en dat zowel tijdens live-optredens als bij het mixen van nummers. Elke MFX-engine bevat 67 verschillende effecttypes, met de extra optie van een vocoder wanneer MFX gebruikt wordt met Part 1. Zes onafhankelijke COMP+EQ-processors staan ter beschikking voor individuele drumklanken, terwijl global EQ, chorus en reverb ingeschakeld kunnen worden om aan eender welke part een finishing touch toe te voegen. Met de unieke TFX (total effects), heb je eveneens de mogelijkheid om de volledige output van het werkstation te voorzien van ingrijpende effecten zoals een DJ FX Looper, Isolator en vele andere. Je kunt alle effecten in realtime manipuleren via de Sound Modify-knoppen, waardoor het eenvoudig is om de klank op dynamische wijze aan te passen terwijl je speelt, sampelt of met de sequencer werkt.

Naadloze hardware-integratie met je DAW

Naast een op zich staand instrument voor livegebruik en een compositietool, is de FA-06/FA-08 ook probleemloos bruikbaar bij computergebaseerde muziekproducties. Een simpele druk op de speciale DAW Control-knop volstaat om het toestel te laten communiceren met je computer via USB*, zodat je met het keyboard en de knoppen MIDI-data naar je DAW kunt sturen om softwaresynths te bespelen, effecten te controleren en nog veel meer. De FA-serie beschikt ook over control maps voor populaire DAW-programma's, zodat je vanuit je productiesoftware makkelijk de transportfuncties (play, record, ffwd, rew...) en meer kunt besturen. Je kunt de FA-06/FA-08 zelfs als USB-audio-interface gebruiken en diverse geluidsbronnen rechtstreeks in je DAW opnemen door onder meer een microfoon, gitaar of een stereoapparaat aan de geluidsingangen op de achterzijde van het toestel aan te sluiten. Het is zelfs mogelijk om op die manier de interne sounds en samples van de FA-06/FA-08  op te nemen. Sound output wordt ook ondersteund, waardoor je de DAW-uitgang kunt monitoren via de stereo- en hoofdtelefoonuitgang van de FA-06/FA-08.

* USB-communicatie verreist de installatie van de FA-serie usb-driver op je computer.

Eigenschappen

Focus je enkel op de muziek met ons nieuwe Music Workstation

De nieuwe FA-serie van Roland vindt het music workstation opnieuw uit. De toestellen zijn gestroomlijnd, uiterst krachtig, ontwikkeld voor een ultrasnelle workflow en erg veelzijdig. De FA-06 en FA-08 ondersteunen elk denkbaar muziekgenre en hebben een enorme klankbibliotheek aan boord die ze rechtstreeks geërfd hebben van de INTEGRA-7. Tevens beschikken ze over een karrenvracht studio-effecten, expressieve realtime bedieningsknoppen én ingebouwde sampling-mogelijkheden. Alle sounds en samples kunnen zonder laadtijden opgeroepen en afgespeeld worden via de 16 pads met achtergrondverlichting. De sequencer beschikt over een eenvoudige bediening en non-stop loopopname zodat je nummers, akkoorden, frasen en ideeën kunt registreren wanneer je ze voelt opborrelen. De opnames kunnen als multitrack-gegevens geëxporteerd worden naar een DAW-programma (muziek- en productiesoftware). De FA-serie sluit naadloos aan bij je creatieve wereld en switcht moeiteloos van solo-instrument naar het commandocentrum van een computergestuurde muziekstudio, en dat via de USB-audio / MIDI-interface, krachtige realtime controllers, DAW-afspeel, -opname en -spoelmogelijkheden en nog véél meer.

 • Vooruitstrevend music workstation, herontworpen om je creatieve muzikale flow te maximaliseren
 • Intuïtieve, gestroomlijnde interface met groot kleuren lcd-scherm
 • Lichte en draagbare behuizing met een 61-toetsen aanslaggevoelig klavier (FA-06) of een Ivory Feel-G keyboard met 88 noten (FA-08)
 • Meer dan 2000 klanken van de befaamde INTEGRA-7 klankmodule, inclusief SuperNATURAL synth sounds, akoestische klanken en drums; eveneens de mogelijkheid om meer klanken toe te voegen via de interne wave sound-uitbreidingsslots
 • De SuperNATURAL synth engine is volledig compatibel met de uitgebreide collectie INTEGRA-7 synthklanken die door Roland gratis ter beschikking gesteld wordt op de Axial Sound Library-website
 • Ingebouwde sampler, gebaseerd op de technologie van de SP-404SX, met 16 pads x 4 klankbanken en rechtstreekse opname/afspeelmogelijkheden via SDHC-kaarten
 • 16-sporen sequencer met continu-loopopname om eenvoudig en snel nummers op te bouwen; exporteer je sequencersporen naar een SDHC-kaart als een complete stereomix, of als multrack audio of MIDI-data om te importeren in je DAW
 • Polijst je klanken met verschillende effecten van studiokwaliteit, inclusief 16 onafhankelijke MFX-engines, 6 COMP+EQ processors voor drums, unieke TFX (total effects) én globale EQ, chorus en reverb
 • Tweak en verander klanken, effecten en externe MIDI-apparaten in realtime via de zes toewijsbare Sound Modify-knoppen
 • Druk op één knop om in een oogwenk de FA-06/FA-08 via USB met je DAW te gebruiken
 • D-Beam-, Rhytm Pattern-, Arpeggiator- en Chord Memory-functies om je creatieve palet mee uit te breiden
 • Gitaar-, microfoon- en lijningang (Jack) om te performen, samplen of audio op te nemen van je DAW; afzonderlijke reverb op de input voorziet galm en ambience tijdens het performen/opnemen
 • USB-poorten voor het importeren van extra klanken, updates en audio/MIDI-verbinding met een computer, MIDI-communicatie met een iPad is mogelijk via de iPad Camera Connection Kit van Apple

Specificaties

Klavier

 • FA-06: 61 toetsen (met aanslaggevoeligheid)
 • FA-08: 88 toetsen (Ivory Feel-G klavier met echappement)

Geluidsgenerator

 • Maximale polyfonie: 128 stemmen (varieert volgens de belasting van de geluidsgenerator)
 • Parts: 16 parts
 • Klanken:
  - SuperNATURAL Acoustic
  - SuperNATURAL Synth
  - SuperNATURAL Drum Kit
  - PCM Synth
  - PCM Drum Kit
  * GM2 compatibele klanken zijn inbegrepen.
 • Wave uitbreidingssleuven: 2 sleuven
  * De Wave uitbreidingssleuven zijn herschrijfbare interne golfvorm geheugens.
    U kunt data van de Axial geluidsbibliotheek site downloaden en deze via een USB-stick in het interne Wave geheugen van de FA opslaan (sleuf).
 • Effecten:
  - Multi-effecten: 16 systemen, 68 types (Vocoder kan alleen op part 1 worden gebruikt).
  - Part EQ: 16 systemen
  - Drum Part COMP+EQ: 6 systemen
  - Chorus: 3 types
  - Reverb: 6 types
  - Master Compressor (dit kan veranderd worden in Insert FX (78 types)).
  - Master EQ
  - Totaal effecten (TFX): 29 types
  - Mic Input Reverb: 8 types

Sequencer

 • MIDI Tracks: 16
 • Bestandsformaat: Origineel, SMF export/import ondersteund, WAV export ondersteund
  * Sampler trigger data kan opgenomen worden.

Sampler

 • Formaat: 16-bit lineair, 44.1 kHz, WAV/AIFF/MP3 import ondersteund
 • Maximale polyfonie: 8
 • Aantal samples: 16 Pads x 4 banken (voor elke song)
  * Samples kunnen niet als golfdata voor de geluidsgenerator worden gebruikt.

Overig

 • Functies:
  - Favorite
  - Ritmepatroon
  - Arpeggio
  - Chord Memory (akkoordgeheugen)
 • Controllers:
  - D-BEAM controller
  - Pitch Bend/Modulatie hendel
  - Toewijsbare schakelaar x 2 (S1/S2)
  - Control knop x 6
  - Sample pad
  - Tempo knop
 • Beeldscherm: 5-inch grafisch kleuren LCD
 • Extern geheugen: SD Kaart (met ondersteuning voor SDHC)
 • Aansluitingen:
  - Koptelefoon-aansluiting: stereo 1/4-inch
  - MAIN uitgangsaansluitingen (L/MONO, R): 1/4-inch
  - Sub Output-aansluiting: stereo 1/4-inch
  - AUDIO INPUT-aansluitingen
  - LINE: stereo miniatuur
  - GUITAR/MIC: 1/4-inch
  - FOOT PEDAL-aansluitingen (CTRL 1, CTRL 2, HOLD)
  - MIDI-connectors (IN, OUT)
  - USB FOR UPDATE poort
  - USB COMPUTER-poort (USB Hi-Speed AUDIO/MIDI)
    (Gebruik een USB-kabel en een computer met een USB-poort die USB 2.0 Hi-Speed ondersteunt.)
  - Strromaansluiting (DC In)

Stroomvoorziening

 • Adapter

Vermogen

 • 1,300 mA

Afmetingen

 • FA-06: 1,008 (B) x 300 (D) x 101 (H) mm
 • FA-08: 1,415 (B) x 340 (D) x 142 (H) mm

Gewicht (zonder adapter)

 • FA-06: 5.7 kg
 • FA-08: 16.5 kg

Accessoires

 • Snelstartgids
 • Infoblad ‘HET APPARAAT VEILIG GEBRUIKEN’
 • SD-kaart (is geïnstalleerd op het apparaat wanneer dit de fabriek verlaat)
 • SD-kaartbescherming (is geïnstalleerd op het apparaat wanneer dit de fabriek verlaat)
 • Stroomadapter
 • Netsnoer

Opties (apart verkrijgbaar)

 • Klavierstandaard (*1):
 • FA-06: KS-18Z, KS-12
 • FA-08: KS-G8, KS-G8B, KS-18Z, KS-12, KS-18
 • Voetschakelaar: DP-reeks
 • Expressiepedaal: EV-5
 • USB-stick (*2)
 • Draadloze USB-adapter: WNA1100-RL
  *1 Als u de KS-18Z en de KS-J8 gebruikt, zorgt u ervoor dat de hoogte van het apparaat één meter of minder bedraagt.
  *2 Gebruik een door Roland verkochte USB-stick (ondersteunt USB 2.0 Hi-Speed).
  Wij kunnen geen correcte werking garanderen als u andere sticks gebruikt.

* De specificaties en/of het uiterlijk van dit apparaat zijn, in het belang van productverbetering, onderhevig aan veranderingen zonder voorafgaande
kennisgeving.